인터넷 심의위원회 배너
.베스트 디자인 미디어 상
우수컨텐츠 로고
윤리경영 이미지
The Highest Quality & Retention of Design
디자인 트렌드를 선도하는 대한민국 프리미엄 미디어 그룹
The Highest Quality & Retention of Design

MOGAN MOUNTAIN DIEYUN RESORT HOTEL

스위스 주택을 닮은 중국 고급 리조트
Deqing, China

 

The word "township construction" seems to be hot overnight. With the rapid development of rural
buildings, various theories of rural construction are diverse and contending. We love more Swiss architects Peter Zumthor's this sentence. I believe that the people who have been to the Waals
bathhouse are all shocked, but you can't see a sense of the form of the Swiss dwellings. But this does not affect the Waals bath as a classic. It is based on this idea, we designed the Mogan Mountain stack cloud Resort Hotel, hope to build a beautiful house at the foot of mo. The whole village dwellings, built in a narrow col. Both from the natural environment to the geographical position are unique. The original building was built in the last century, in 80s, the old brick house already dilapidated, because the original building and on the edge of houses are conjoined construction, neighbors also live there, and the owners hope for its reconstruction.

 

 

 

From various factors, the designer made the new building far away from the other side of the neighbourhood, near the bamboo forest in the East, and made a new idea of the architecture and the environment. The current countryside has been built up with European and small farmers, which are so incompatible with our progressive aesthetic. The designers hope this building has a contemporary and prospective, rather than in the village built in the trend of coerced.

 

 

 

The new architectural use is to be used as a resort hotel, and every room has a view and sunshine. In the limited area, a small resort hotel with 8 rooms and full functions should be built. The house was built on the ground and stood at the foot of the mountain, facing the mountains. The long strip of BOX is superimposed, and it is wrong. The name of the hotel is the superposition of the cloud, which is superimposed on the clouds. Because of the building designers in the bottom left back Dasan, as a garage with the kitchen to raise the height of the building, increase the daily use of regional lighting. The seemingly simple BOX stack, its internal circulation or after careful consideration, various Fangxing to meet the different needs of customers. The concrete colored facade material has added a few cool sense to the building, especially in the many houses, unique and unobtrusive. Quietly hidden in this long history of the town of Mogan Mountain, like a landscape between a
sculpture. The building is completed in one room at one time. It avoids the embarrassment of many buildings and indoor connections. The project lasted for two years, until the finished product is seen today.

 

 

 

 

The interior design follows the architectural style of the building industry. The first floor of the public District, strong black and white gray tone, cold industrial sense. The bare cement is in the same space as the black steel plate, and the gradual mosaic of the mosaic. In addition to serving as a reception space, the bar is also the operating area of the restaurant and coffee bar, which is a multi-functional space. In the middle of the dining room and the dining room, a whole black steel plate wall has a very good distinguishing function, and there is no boundary interaction.

 

 

 

 

There was an alcoholic fireplace in the middle of the wall, a fire light on the winter day, a cold and warm, just a good temperature, and no pressure to open part and party. The surrealistic painting on the wall adds a sense of mystery to a little bit of space. No matter how four changes, the sitting room overlooking the mountain scenery, drink a cup of coffee, and is a kind of taste. There are outdoor swimming pools and a good holiday in summer.

 

 

 

Through the steel plate staircase, we come to the two - floor room area with 8 rooms. A unified
and coordinated design of industrial wind and Mashup, each room is named after different "clouds". Warm gray Malay varnish wall, top surface. The ground uses solid wood floors, with orange corticoad backrest, and heavy industrial chandeliers. All of this is no sense of violation, but appear to complement each other.

 

 

 

LOFT room is the largest room for parents to stay with their family. The black and minimalist staircase runs through the top and bottom, while keeping the privacy of each other, it can move around and add to the atmosphere. The white hue of the toilet is clean and concise. Face the bamboo forest, can enjoy the bath in the wild. The summer night stars in the sky, breathe the mountain moist air, can remember all sorts of interesting childhood. The feeling of the resort hotel is so much because of it. The vitality of each era is different, and it has the rhythm of self. In constant change, it is very tenacious. Design is also a kind, both architectural design and interior design, can adapt to this change, and continue to improve and innovation. In today's urbanized flood, the escape of the city, the hidden and the landscape, has become a new normal life for the city's family.

 

 

 

성은주 기자
ixd.ejsung@gmail.com
NAME OF THE PROJECT: Mogan Mountain DIEYUN Resort Hotel
ARCHITECTURAL DESIGN: ZW architecture design studio
INTERIOR DESIGN: ZW ARCHITECTURE DESIGN STUDIO
LOCATION: DEQING. MOGAN MOUNTAIN
AREA: 600 square meters
DESIGN AGENCY: ZW ARCHITECTURE DESIGN STUDIO
CREATIVE DESIGN: ZHOU WEI
TEAM DESIGN: ZHAO YE BAI, CHENG LIN, XUE HUA
COMPLETION TIME: 2017.10
PHOTOGRAPHY: JIA FANG, TANG XU GUO