China - Max vision Office

  • 15,319
  • 1

Designer: Jin Design Studio   Project Name: Max Vision Office Location: Ningbo, Zhejiang Area: 600 sqm Project Time: 16 months Materials: glass, terrazzo, oak wood, color line, steel, painting Design Team: Jin Design Studio Project Designer: Fan Jijing, Chai Runzhi, Song Wanyang, Lin Lida, Zhang Qi Furniture and Decoration: Li Ju Cooperation Organization: Icolor     Chen Linhua Construction: Shanghai Saga Construction Ltd Photograper:Su Shengliang Max Vision is a Belgian women and children’s garment brand. The Belgian male owner Jan settled in Ningbo as he like Chinese culture.   The project is to design an office at a newly-built four-story house. Basement is only 1.9meter tall. The challenge of the project  is to meet all office founctions in this residence limited scale building. For instance, how employees from different departments can work efficially;how to located reception, recruitment, meeting, discussion areas in this building. Moreover, how to bring exterior green environment into office legally to improve work environment. The owner also needs a private child-parent space at 3rd floor which is isolated from work space. The solution to the problem lies in the problem.  We visited client’s factory and office twice to invisigate their process flow include design, sampling, photography, sewing, ironing, quality test and shippment. We also measured their equipments and asked empoyee about their daily flows and observe their daily work behaviours.    (계속)         자세한 내용은 월간 데코저널 7월호에서 만나보실 수 있습니다.

China - Chang'an Construction Office and Zhusheng Lecture Hall

  • 13,168
  • 0

Designer: CHINAG HAO CHIEN, YANG CHEN WEI     Project Name: Chang'an Construction Office and Zhusheng Lecture Hall Design Director: CHENG SHAO CHENG TAO Space Layout: CHINAG HAO CHIEN Photographer: GUOMING LI Space Nature: Business Space Location: Taizhong City Main Materials: ink landscape stone, moonlight beige, Millettia Laurentii, European Ash Wood, clear glass, clamped glass, titanium-plated stainless steel, bamboo curtain Area: Floor 1-2, 630㎡ Time of Design:  From September 2015 to December 2015 Time of Construction: From January 2016 to September 2016 After 20 years of vicissitudes, Zhusheng Lecture Hall and Chang’an Construction Office, which situates in quiet lanes at Taizhong Art Museum, starts its new operation mode after being designed and renovated last year. Over the past two decades, Zhusheng, a public lecture hall promoting urban environmental and humanistic thinking and a comprehensive research space for the design and development of real estate, has accumulated the beautiful memories of many architects. Faced with the common expectations of the majority of practitioners in the architecture industry, how to create an open building that emphasizes less on appearance but particularly stresses the connotations of life? How to convey the magnificent, graceful and refreshing features by demonstrating the delicate manual texture and expression through the layered spatial constitution? All these have become the main design subjects in this project. At the compound two-story open space that promotes architectural and humanistic educational lectures as well as architectural design and development, the first floor is the public study and garden facing the urban streets with the low-profiled design and expression, and the second floor is a space for discussion such as humanistic lectures and internal office space. Therefore, we have particularly built a converting ladder and two guiding and ceremonial corridors at the second floor and roughly divided the space into four functional sections.    (계속)        자세한 내용은 월간 데코저널 7월호에서 만나보실 수 있습니다.

China - CRRC Scientific, Technological & Cultural Exhibition Center

  • 13,493
  • 0

Designer: Liu Jun Chen Liang   Project Name: CRRC Scientific, Technological & Cultural Exhibition Center  Location: Zhuzhou, Hunan Province Design Unit: Shanghai Fengyuzhu Exhibition Co., Ltd. Main Material: cement slab, black acoustic panel, advanced customized rubber floor mat, tempered glass, perforated aluminium plate. Time of completion: 2018 Photographed by: SHEN Qiang Since China proposed the “One Belt One Road” strategy in 2013, CRRC Zhuzhou Locomotive Co.,Ltd. has kept creating legend in the field of global railway transportation, and has grown into the “going out” representative of Chinese equipment manufacturers. In 2017, Fengyuzhu was devoted to creating the first modernized professional pavilion of Chinese railway transportation equipment enterprise, namely a science, technology and culture exhibition center of CRRC Zhuzhou Locomotive Co.,Ltd., at the speed of the “pacemaker of Chinese exhibition industry”. This project is located at the place near to Xiangjiang River, Tianxin, Zhuzhou.   The exhibition pavilion is known as the “Super Bowl” when looking from its outline and is also known as the “Eye of intelligence” when looking from top. Without using vertical column, the principal building of exhibition pavilion is formed by the deformed steel structure, with the height 16.45m, building area 3,300 m² and exhibition area 2,400m². In order to show the scientific strength, cultural deposits and “responsibility · leading in race” of railway transportation equipment’s empire, three sectors are designed, i.e.: Going ahead along with world, Going ahead along with the dream and Going ahead along with the future. The first floor shows the theme of “Going ahead with the world” and it starts with the film of “Image in Zhuzhou Locomotive” This film shows the Chinese force of Zhuzhou Locomotive in the development of global railway transportation.  (계속)         자세한 내용은 월간 데코저널 6월호에서 만나보실 수 있습니다.  

China - Rua da Cunha Macau hotpot in Beijing

  • 17,674
  • 0

Designer: GOLUCCI INTERIOR ARCHITECTS   Project name: Rua da Cunha Macau hotpot in Beijing Designer Team: LEE Hsuheng, ZHAO Shuang , Zhou Qiuxia , ZHANG Chao Visual Designer: Chou Tsungi Client: Rua da Cunha Macau hotpot Location: Beijing, China Area: 680㎡ Completion Date: January, 2018 Photographer: Luluxi   The first time I met Rue de Cunda was about ten years ago, which was near our Beijng Studio. I vaguely remembered that it was a small door whose material was not quite clear to me. During that time, Macau hotpot was extremely popular. However, Rue de Cunda with little fame was not conspicuous. The taste was delicious but the price was not expensive, and slowly we became the regular customers. A few years later, when we walked through the restaurant and found that it had merged the store beside it. Of course, we do not know what they have done in the last few years.   Until one day, Frankie, the owner of Rue de Cunda, found us and commissioned us to help him design a new branch store, which was located in Beijing CBD. Our roles changed from the restaurant's customers to the designers of Rue de Cunda. From then, we had acquired a deep understanding of the Rue de Cunda Street. Our congenital advantages are the experiences and cultures of restaurants' development.   The name of this brand was derived from a Macau Street “Rua da Cunha”, where Frankie grew up. This name represents the solicitude for hometown of Macao. No matter how far he walked, the taste of hometown will be very familiar and stubborn in his mind.   Like a kite flying in the sky, one side combines the place thousand miles away and the other side always connects the home of deep memory. Maybe I can imagine the hardships that Frankie encountered when he started his business ten years ago. Rua da Cunha is keeping pursuing the original tastes of food whether in the past or at present. (계속)       자세한 내용은 월간 데코저널 6월호에서 만나보실 수 있습니다

China - U-Space The golden age of the contemporary wash ink-stone pool

  • 17,439
  • 0

U-Space The golden age of the contemporary wash ink-stone pool   Designer: CROX INTERNATIONAL CO.,LTD     Name: U-Space The golden age of the contemporary wash ink-stone pool Client: Linyi Horson Real estate development co Ltd Location: Linyi, Shandong, Designer Team: C.R.Lin, Ben-Tao Li, Mei-Chen Duan, Si-Yuan Wei, Hang-hang Yu, Zheng-Hua Ni, Yue Chen, Nan wang Completion Date: 2018 Material: wood, glass, black steel plate, terrazzo Area: 4300 sqrm Photographer: Ji-Shou Wang Essay: C.R.Lin CROX implants the idea of share working and living space into M floor of HAOSEN LIDU business building. The evolution of sharing economy has been brought in front of LinYi City. In typical mode, companies most likely rent a whole floor of an office building Which leads to an issue of people from different companies barely have any communication within work. How to effectively create an accessible resource platform that combines local culture and bring new energy to work? We see it as a key challenge. At the early stage, CROX went to the former residence of Xizhi Wang for seeking inspiration. We felt the collision of history and contemporary ,peace and prosperity.  We proposed the golden age of the contemporary wash ink-stone pool as design concept. Using a natural gradient ink bleeding into the pool, we made an open layout and free space pattern. The space is interconnected and divided into several personalized room with different functions.    (계속)     자세한 내용은 월간 데코저널 5월호에서 만나보실 수 있습니다.  

China - #24 CATHAY RESTAURANT

  • 16,491
  • 0

#24 CATHAY RESTAURANT   Designer: JACO PAN     Project: #24 Cathay Restaurant Design Team/Ornament: Minggu Design Location: Nanjing, China Area: 1,700sqm Materials: wood, coating, stone, fabric Start: 2017 Completion: March, 2018 Translation: Sammy Photograph: Guomin Lee #24 Cathay Restaurant, innovatively redesigned by Jaco Pan of Minggu Design, is located at Guochuang Park in Nanjing City, China. This historical park is adjacent to Ming Great Wall on the west and Qin Huai River on the east. The site had originally been the Silver Dollar Bureau of Jiangnan Region in the late 19th century before transformation to work as the Secondary Machine Tool Plant Nanjing in the 1950s Extending nearly 130-year industrial context, this place’s been maintained and updated after the public realization of the reversion of old relics. Today, it’s become a foundation developing culture and creation in the local.   24 presents the twenty-four solar terms in the Chinese tradition of meteorology, suggesting that the restaurant uses seasonable fruits completely while auxiliary with today’s cooking tricks to give a rebirth to the Huaiyang Cuisine. This is also the intact purpose why the owner hopes to operate the restaurant there. Thus, the architect was commissioned to transform the existing old building in order to blend the essence of the brand seamlessly into a new space where visitors are able to celebrate the elegance and tranquility, while keeping the ambiance creative and pleasant.    (계속)        자세한 내용은 월간 데코저널 5월호에서 만나보실 수 있습니다.    

China – Cat House

  • 11,670
  • 0

Cat House Designer: JIN XIN   Project name: Cat House Project location: Leshan Road Xuhui, Shanghai, China Architect’ Firm: FANAF Completion Year: 2017 Gross Built Area (square meters or square foot): 31 sqm Photographer: Jin Xiaowen,Zheng Lei Entrusted by the popular television program, "Change Your Life", FANAF Architects accepted a renovation project to breathe new life into a home in Shanghai's old residential Xuhui District on Leshan Road. A couple and 51 cats shared the client's single room, which spanned a total of 31 square metres. To begin the project, the designers lived with the clients and their cats in the space for an entire day. The unique experience allowed the designers to understand the client's lifestyle needs and areas of concern in sharing a small area with so many cats. Through the experience, the designers identified that the room lacked separate areas. The couple's living space was completely occupied by cats, causing discomfort for the owner. The extent of the problem meant that it was common to find cat hair on kitchen utensils, and to sleep with more than a dozen cats at night. The owner did not have a place to relax alone and guests could not sit and enjoy conversation or stay for long periods. Secondly, in order to keep the cats from escaping, the windows were constantly shut, meaning the room did not have adequate ventilation. Additionally, as the place was located on the first floor of the building, sunlight could not be enter the room during the day. The closed-off, tightly-knit area resulted in an unhealthy environment for the people and cats living in it. FANAF executed its vision with a three part strategy: separation, functionality and open/closed environments. 'Separation' refers to dividing the space between the master bedroom and the cats' living quarters; the kitchen and dining room and the cats' play area; and the human bathroom and cat bathroom. 'Functionality': The owner wanted a space to indulge in his love of tea, so the designers established a small tea area for hosting guests and entertaining. (계속)       자세한 내용은 월간 데코저널 5월호에서 만나보실 수 있습니다.  

China - 1305 STUDIO IN SHANGHAI

  • 19,791
  • 0

Designer: SHEN QIANG FU ZHIGANG PROJECT NAME: 1305 STUDIO in Shanghai LOCATION: Shanghai DESIGNER TEAM: Wei Tieying Ke Heng AREA: 480m2 COOPERATION: FLOS, Magis, Established&Sons, HAY, EOQ PHOTOGRAPHER: SHEN-PHOTO   The former office of 1305 STUDIO will be pulled down and we found this site near the Zhongshan Park in the Changning District of Shanghai. The site was marked as a garage in the original architectural drawing. We have decided to keep the furniture and materials that were used to decorate the former office when designing the new office.   Therefore, there is not much invested in the new office. Most of the furniture and decorative materials are from the former office, which makes the new office much resembles like the former one. Same stuff, different space. Everything can be totally different. The north wall was self-enclosed before. We found out an abandoned bamboo forest outside the wall when exploring the surroundings.   This place was full of garbage because it is a corner pocket in this area. A lot of wild cats showed up here frequently. We decided to pull down this wall, clear all the garbage and straighten up the bamboo forest, and finally create such a scene with better lighting in the office and a yard in the north.   We cleared all the garbage and finally create such a scene. The bamboo forest and the office are in perfect harmony. (계속)         자세한 내용은 월간 데코저널 4월호에서 만나보실 수 있습니다.  

China - LINE PARK

  • 10,884
  • 0

Designer: YANG JUN & WU ZHIHUA PROJECT NAME: LINE PARK PROJECT LOCATION: Hangzhou, Zhejiang Province, China DESIGN FIRM: Yang Jun Design Office Inc. FLOOR AREA: 1,500sqm OUTDOOR AREA: 800sqm BUILT YEAR: 12/2017 PHOTOGRAPHER: Liu Yujie LINE PARK is a collection of home life and art fashion as an integrated platform. It gathers classical furniture and pioneer works of art from the top designers in Europe. The furniture and accessories not only exist for use and decoration, but we also advocate the transformation from material ownership to spiritual enrichment, and try to reach harmony between the building, space, furniture, art and people. In here, the classical design and elegant quality will redefine the attitudes of urbanites towards home life. LINE PARK is located at “Dongxin • He Chuang Yuan” in Hangzhou, the building belongs to an old factory’s dormitory building of the 80’s. In the transformation of architectural functions, light, moving lines, structure, space, color, carding and retention, as far as possible to reflect the old building in the context of the times a different light. The overall planning of first and second floors are showroom presenting furniture & accessories,the empty space in the lobby also provide coffee and other drinks.   Furniture designed by Philippe Starck, Osvaldo Borsani, Pierre Paulin, Finn Juhl, Fabio Lenci, Philip Arctander, Ludwig Mies van der Roh and other top designers in Europe, most of their classic works from the 1950s and 60s.      (계속)         자세한 내용은 월간 데코저널 4월호에서 만나보실 수 있습니다.  

China - HIDDEN HEART

  • 19,331
  • 0

Designer: YU YUAN   PROJECT NAME: Hidden Heart PROJECT AREA: 238m² COMPANY: Nanjing North Rock Design PHOTOGRAPHER: Jin Xiaowen As the old saying goes, "great wisdom in life can be understood not nessarily in the forests and mountains, you can still have a pure soul even in prosperous city. "This project was simplified to cultivate one's mind, so that the heart corresponds to things, and habitants are integrated with living spaces. Trust between people is sometimes subtle. For example, the owner of this project believed that North Rock Design can build a private land for him only because he saw the decoration of his friend's house. He gave us full support during the decoration, and believed our expertise and vision from the beginning to the end. The reason that he trusted us like a family member is because we have a good reputation. North Rock Design thinks that the appearance of space is actually the externalization of people's inner personality. Each time when we have a deeper understanding of the owner, our design idea comes out gradually. Without being deliberate, natural and comfortable lines can finally present a feeling that corresponds with the owner's taste.   In terms of the color scheme, this case mainly uses clear and pure white with an integration of wood gray and a small amount of rigid black, together they create a transparent, flexible and powerful atmosphere. (계속)       자세한 내용은 월간 데코저널 4월호에서 만나보실 수 있습니다.  

China - Honghe Exhibition Hall

  • 16,338
  • 0

Honghe Exhibition Hall   Designer: YANG Ke Project Name: Honghe Exhibition Hall Locatio: Hani and Yi Autonomous Prefecture, Honghe, Yunnan Province Design Unit: Shanghai FengYuZhu Exhibition Co., LTD Main Materials: white iron paint, tempered ultra-white glass, antique tiles, black tempered paint glass tiles, anti-clean water paint, real paint, sound-absorbing panels, PVC floor mats, wood floors, etc. Photographed by: SHEN Qiang Honghe Exhibition Hall is a professional urban planning exhibition hall to display the development history, development achievements and development visions of Honghe Prefecture, and it is located at Honghe Cultural Plaza, Mengzi City.       “Terraced Fields on the Cloud and Honghe in Dream” is the brand of this beautiful city as well as the theme of this exhibition hall, which gives a deep interpretation of the connotation and essence of the “Millennium Hani Terraces”. The inspiration is drawn from the highest realm with the harmony between people and nature while combing the connotations of “Heaven, Earth, People, Harmony” and the development of Honghe city. Led by “the Godsent Beauty, the Earthly Heritage, the Flourishing People and the Harmonious Coexistence” with the timeline of the past, present and the future and the urban and rural planning and construction of Honghe Prefecture, we are dedicated to creating a modern professional exhibition hall that can “recall the pas and foresee the future”. (계속) 자세한 내용은 월간 데코저널 2월호에서 만나보실 수 있습니다.